2 personer:

Fars: 350 g hakket svinekød (3-7% fedt)
70 g finhakket løg
1 æg
1 dl minimælk
25 g rugmel
Salt og peber (evt. andre krydderier efter smag)Karrysauce:
20 g kærgården steg og bag
30 g finthakket løg
2 tsk karry
30 g kamutmel
6 dl kogevand fra kødbollerne
½ tsk tørret estragon

Tilbehør:
60 g Perlebyg

Sådan gør du:
Fars: Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. til farsen er sej. Tilsæt løg, peber og æg og rør det sammen. Rør mælken i lidt efter lidt og rør ligeledes rugmelet i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bring vand, tilsat salt, i kog i en stor gryde med stor overflade. Rør farsen godt igennem. Dyp en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med ske og hånd. Læg den i det kogende vand. Dæmp for varmen, når alle bollerne er i gryden og kog bollerne til de føles stive, ca. 8-10 min.Tag kødbollerne op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog resten af bollerne.

Karrysauce: Lad Kærgården steg og bag smelte ved kraftig varme men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. uden at de tager farve. Skru ned til jævn varme og drys karry i og lad det svitse med i ca. 1 min. Drys kamutmel over og rør. Hæld lidt siet kogevand ved under konstant piskning. Tilsæt resten af det afmålte kogevand samt estragon. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til og varm kødbollerne i saucen.

Tilbehør:
Kog perlebyggen efter anvisningen på emballagen. 

Indhold pr. portion:


Kalorier:

Protein:

Kulhydrater:

Fedt:

563

34,2%

32,7%

33,1%

Joomla templates by a4joomla