Skær en luns af din varmeregning med en varmepumpe

08 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Vil du gerne spare penge på din varmeregning? Så bør du overveje at anskaffe en varmepumpe. Fyrer du med olie, gas eller piller kan du vælge en luft til vand varmepumpe. Og er din bolig udstyret med el radiatorer, kan disse skiftes ud med effektive og moderne luft til luft varmepumper.

Hvad kan jeg få ud af at skifte til en varmepumpe?

Uanset om du skifter el radiatorerne eller det gamle, udtjente fyr ud med henholdsvis luft til luft varmepumper eller en luft til vand varmepumpe, vil der være gode gevinster at hente for dig. Disse er selvfølgelig primært af økonomisk art. Du vil nemlig kunne barbere mere end halvdelen – og i mange tilfælde en del mere – af din varmeregning.

Dine årlige udgifter til varme vil svinde med en sådan hast at din varmepumpe hurtigt vil have tjent sig selv hjem. Og skal det gå ekstra tjept med at få investeringen i hus, kan du benytte dig af muligheden for at indhente offentligt tilskud til etablering af varmepumpe.

Varmepumpe

Der ud over gør du klimaet en massiv tjeneste ved at skrotte de gammeldags elovne eller det slidte fyr til ære for en varmepumpe. Såvel luft til luft som luft til vand varmepumper er nemlig meget mere effektive når det gælder udnyttelsen af den tilførte energi, end et fyr eller en elektrisk radiator. Det betyder at du kan varme boligen op hele vinteren igennem uden at få dårlig samvittighed, hverken over for vores alle sammens klima eller din egen pengepung.

Hvor kan jeg få hjælp til valg af varmepumpe?

Det kan godt for lægmand være vanskeligt at gennemskue markedet for varmepumper. Hvis du har behov for assistance i forbindelse med valg af luft til vand varmepumpe kan du altid kontakte den danske VVS virksomhed Amalo. Klik ind på Amalo.dk og få yderligere information.

More articles