Lad ikke fadølsanlægget blive for varmt!
Samtidig med at der ikke er noget bedre end en næsten iskold øl, så er der næsten ikke noget værre end en lunken øl – og lad os da slet ikke snakke om decideret varm øl!
Man kan have glemt, hvor man placerede ens øl udenfor, så de har “bagt” i solen i flere timer.
Den slags oplever man blandt andet til festivaler, og så er øllene blevet varme og stort set udrikkelige, medmindre man er virkelig desperat.
Man kan også bare have glemt at stille ens øl på køl, om det er flasker eller dåser, så de er blevet lunkne; det er derfor, at man helst skal have dem opmagasineret et sted, hvor der som minimum er kælderkoldt det meste af døgnet – og året – rundt, når man ikke kan have dem på køl, eller man pludselig skal bruge dem med kort varsel, så de stadig kan drikkes.
Men hvordan sørger man lige for det med et fadølsanlæg?
Brugbare tips og tricks til at undgå varme fadøl i et fadølsanlæg
Lad os sige, at du har købt et fadølsanlæg som torstein.dk/fadolsanlaeg-78, som der er meget undseeligt og derfor kan bruges i både private og erhvervsmæssige sammenhænge.
Så er det vigtigt, at man har det placeret i et tempereret lokale, hvor man kan regulere temperaturen, hvilket specielt gælder ved fustagerne, så der ikke bliver slynget varm luft af den ene eller anden årsag på det.
Af samme grund bør man også have fustagerne på køl, til man skal bruge dem, så de kan levere kolde fadøl, når man åbner for hanerne – specielt fordi de lige skal skumme af, før der er rigtig fadøl i hanerne, hvorfor der kan gå lidt tid.
Bruger man dette fadølsanlæg udenfor, er det næsten endnu vigtigere, at man sørger for, at man skærmer af med en parasol for anlægget, og at man har fustagerne på køl.