Lige her lærer du at gøre det lettest for dig med netværkskabler

09 oktober 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi kan desværre ikke komme udenom det endnu: selvom trådløst netværk er kommet op i en liga for sig, så er det sikreste og mest stabile internet, man kan anskaffe sig.

Så hvor irriterende det end kan være, så er man stadig nødt til at anskaffe sig de kabler, udlægge dem, skære dem til, sætte dem sammen, lave serieforbindelser og få dem til at tale godt sammen med de andre instanser i det samlede netværk.

Er man ude i, at der er store samlingspunkter, man skal have med at gøre, som kan være i større firmaer, så kan man sagtens risikere, at der skal bruges mange meter i kabler alene.

Men faktisk behøver det ikke være mere irriterende, end at hvis man lægger dem korrekt ud, så er de ledninger og kabler hverken til fare eller gene for andre.

Så bruger man lige den ekstra tid på at sætte dem korrekt op og forsikre sig endnu bedre, så er det egentlig kun fejlsøgningen undervejs og mens, man har lagt netværket ud og installeret det, som kommer til at tage mest tid.

Selvfølgelig skal man dog være helt sikker på, at netværket fungerer optimalt, førend man for eksempel forsøger at spænde kablerne op sammen i kabeldåser, kabelbakker og lignende.

Disse samlinger af kablerne gør, at de kan forsvinder fra gulvpartiet og blive trukket lands væggene og kanterne. Godt nok skal man bruge lidt mere længde på ledninger i den sammenhæng, men det gør det bare nemmere at komme omkring senere hen, så man ikke falder over ledningerne, eller de hænger løst ned.

Men det er klart, at man skal vente med at fæstne dem, før man er sikker på, at det hele virker, og man ikke fortryder opsætningen af de her netværkskabler.

Men derefter bliver det næsten en fryd at kunne vade over kablerne uden problemer.

Flere Nyheder