Har du styr på, hvordan man serverer champagne?

10 July 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Champagne er (heldigvis) gået fra at være noget, som kun den ypperligste adel havde råd til, til at det nu er noget, som alle mennesker kan få fat i, om man er til det dyre eller mindre dyre af slagsen.

Det kan man blandt andet se et større udvalg ovre på https://premiumbottles.dk/collections/champagne

Nogle typer vil nok vrænge på næsen af, hvis man ikke tilhører en bestemt social klasse og så alligevel har mulighed for at købe det dyreste champagne, men dem om det.

Så var der også for et par år siden en ødslende tendens, hvor man “rensede flasker”, hvilket gik ud på, at man i bylivet skulle vise, hvor meget ved muffen man var, så man bestilte dyr champagne – bare for at få det hældt ud.

Det er måske lige for dekadent, for man bør skam nyde de dråber, som det har taget mange år at lave perfekt, end at man bare lader dem gå til spilde med vilje.

Derfor kræver serveringen af champagnen også den rette stil, så man får det optimale ud af den.

Serveringen af champagnen betyder en hel del

Der er dem, som der lægger champagnen på is, lige inden den skal serveres, hvor man af samme årsag har en champagnespand, der oftest er af metal, og så har man isterninger i denne sammen med flasken.

Man kan også vælge af servere den som kælderkold, men lunken eller varm bør den ikke være.

Af tidligere nævnte årsag bør man derfor have et håndklæde til at holde champagnen med, mens man åbner den, så man ikke selv bliver våd, ens tøj bliver vådt, eller flasken smutter mellem hænderne på en.

Så skal man have proppen af den, og en kan man lade skyde af, eller man kan forsigtigt forsøge at lirke den af, så man ikke oplever, at det sprøjter op med indholdet.

Man kan åbne champagnen med en champagnesabel, men det er måske lige i overkanten.

Til champagne hører høje glas, som man skal hælde champagnen op i.

More articles