Sådan pifter du kylling i karry op, så den kan bruges som gæstemad

30 May 2018
Emilie Jacobsen

editorial

Kylling i karry har traditionel set været nem og hurtig hverdagsmad. Det gør, at der er masser af smag i den, men at den måske ikke er den flotteste og mest indbydende ret. Det betyder dog ikke, at du ikke kan bruge retten som gæstemad. Det kan du nemlig sagtens. 

Du kan selvfølgelig servere retten, sådan som den er. Du kan dog også lave nogle små ændringer og forbedringer, der er med til at gøre, at retten virkelig bliver indbydende at spise og at se på. 

Når du begynder at ændre på en opskrift, er det altid en god ide, at du har styr på basisopskriften. Det smarteste vil som regel være, at du har prøvet at lave den et par gange før, så du virkelig kender den ud og ind og ved, hvordan den skal laves. 

Du kan finde en god og nem opskrift på kylling i karry på hjemmesiden dk-kogebogen.dk. Du kan også finde den ved at følge linket her https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry

Hvis du er vant til at lave mad, kan du dog som regel også se på en opskrift, hvordan du kan ændre den, så den bliver lidt anderledes, men mest lige så lækker. I opskriften på dk-kogebogen.dk skal der for eksempel gul karry i retten. Det er en smag, som alle kender, og som de fleste godt kan lide. 

Når du skal lave retten som gæstemad, kan du dog prøve at bruge en af de andre former for karry, der findes. Det kan for eksempel være rød eller grøn karry. Det er med til at give retten et helt andet udtryk og gøre, at du kommer til at skabe en helt anden smagsoplevelse for dine gæster. Dermed bliver retten pludselig meget bedre egnet som gæstemad. 

Du kan også prøve at lege med at komme nogle andre ingredienser i udover kylling. I opskriften ovenfor er der flødeost i til at gøre sovsen cremet, men måske passer det bedre med noget kokosmælk i stedet. 

More articles