Pop up vanding giver mere plads

19 November 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Som det første løser det en masse problemer og afskaffer en masse tidsbrug, som der eller skulle afsættes, når man vælger at benytte sig af pop up vanding, end hvis man skulle bruge en mere manuel metode.

Der findes en masse automatiske løsninger, hvor de fleste nok kender det med, at man har en vandemaskine, der er med til at vande afgrøderne, når det er tid til, at de får noget vand, hvis de ikke har fået nok fra naturens side – og i tørkeperioder bruger man så lidt ekstra.

De maskiner fylder godt nok en del, men de er praktisk at bruge, så man kan lave noget andet, imens der bliver vandet, og de skal nok fordele vandet godt nok.

Men hvis man nu har et haveanlæg, en park, en fodboldbane, så er det ikke sådan lige til at trække sådan en maskine ind for at vande – her må man bruge en popup-løsning.

image

En pop up vanding ser ikke ud af meget, men er effektiv!

Som regel er en sådan en løsning, hvor man har nogle sprinkleranlæg, man gemmer under jorden, som man så aktiverer til at komme op og vande, når man har brug for dem.

De kan dukke op ved at skubbe græsarealet over sig op med sig, eller man har lavet en lille skydeplade, der rykker sig til siden under overfladen, så anlægget kan komme op.

Dem har man så lagt ud strategiske steder på plænen, så vandet kan blive fordelt ordentligt, om man så har en mindre plads eller et større område.

Man kan gøre det helt automatisk til at slås til, hvilket er smart, hvis det er indendørs og ikke får vand fra himmelen, men man kan også styre det manuelt, så man kan slå det til, når der er brug for vand i specielle perioder.

More articles