Hvordan udvikler en person alkoholisme?

15 januar 2019
Lykke Holzmann Søby

editorial

Hvis man har problemer med alkoholmisbrug og er klar til at komme i behandling, ja så skal man have et behandlingscenter man kan stole på, som for eksempel stien behandlingscenter. Centret er godkendt til behandling under Servicelovens § 101 & 107 – misbrugsbehandling (medicin) og Sundhedslovens § 141 – alkoholbehandling.

Deres målsætning om at blive det mest efterspurgte behandlingscenter i Danmark er klar. Derfor har de et meget stort fokus på kvalitet både under behandlingen og bagefter behandlingsforløbet, og de gør en dyd ud af at følge etiske regler og deres egne procedurer.

Stien Behandlingscenter arbejder ud fra tesen om at alkoholisme er en sygdom og ser på den enkelte persons historie og prøver at hjælpe dem ud fra den pågældende persons unikke liv og oplevelser.

Hvordan udvikler en person alkoholisme?

Alkoholisme er ikke en knap, der kan tændes og slukkes. Alkoholmisbrug udvikler sig over tid og involverer som oftest allerede eksisterende risikofaktorer, der gør den enkelte person mere modtagelig for at udvikle den, hvis de drikker alkohol. Risikofaktorerne for alkoholisme omfatter blandt andet:

Tidligere adfærdsmæssige problemer, stofmisbrug eller afhængighed

Afhængighed eller alkoholisme i nære familiemedlemmer

Socialt akavet

Stress

Misbrug i barndommen

Når en person begynder at misbruge alkohol på et meget risikabelt niveau – det vil sige at de drikker mere end fem genstande om dagen eller fjorten genstande om ugen for en mand eller mere end 3 genstande pr. dag eller syv genstande om ugen for en kvinde – så kan misbruget i kombination med risikofaktorerne føre til, at den enkelte bliver mere og mere tolerant over for store mængder af alkohol. Over tid kan de blive afhængige af alkohol for at fungerer normalt og dermed har de udviklet det vi kalder alkoholisme.

En person med et alkoholmisbrug skal selv indrømme at de har et problem og bede om hjælp før de er klar til at få hjælpen. Når den tid kommer er stien behandlingscenter klar til at hjælpe.

 

Flere Nyheder