Gør gulvet kønt igen med en gulvafslibning

Når et trægulv bliver slidt gennem årevis af daglig brug vil det – uanset træværkets sort og gulvets type – uvægerlig blive noget flosset i overfladen. Træ er ikke blandt de mest slidstærke materialer, når det handler om gulv belægning. Selv de mest massive og hårde træsorter kræver plejende og vedligeholdende behandling, hvis de skal kunne holde til at blive betrådt på daglig basis. Især hvis de er behandlet med en ikke forseglende behandling som for eksempel olie eller sæbe.

Lakerede, malerede og ferniserede gulve er mere hårdføre, idet disse behandlingsformer forsegler træværket og dermed beskytter det imod udefra kommende påvirkninger.de ikke forseglende behandlingsformer er dog hyppigere anvendt nu om stunder, idet de lader mere af træværkets personlighed og unikke karakteristika komme til udtryk.

Når et trægulv behandles med olie, vil træets farvetone typisk blive dybere og mere intens, og diverse knaster og årer fremhæves. Behandles gulvet med sæbe, vil dets farve lysnes op til flere toner, og den fede sæbe vil mætte træværkets overfladiske fibre. Dette giver gulvet en silkemat overflade, som er en fornøjelse at betræde, og et nærmest magisk, hvidligt skær.

Sæbe behandling er således den met populære behandling af trægulv. Men til gengæld er sæbe behandlede trægulve utroligt sarte, og skal vaskes med sæbespåner mindst en gang om ugen for at bevare deres smukke udseende. Og hvis du forsømmer blot et par uger i streg, kan dit sæbe behandlede gulv hurtigt blive slidt i en grad, så det får brug for en gulvafslibning og en ny sæbe behandling for at blive pænt igen.

Hvor finder jeg en professionel gulvsliber?

Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager at få en dygtig gulvmand til at forestå en gulvafslibning – og du kan sagtens finde en i nærheden af dig. Klik ind på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-aarhus/ og læs mere.