Få dit gamle gulv flot igen med en professionel gulvafslibning

Er dit gamle, men ellers sunde og intakte, trægulv blevet noget trist i overfladen? Har træværket fået en tendens til at danne splinter, og til at suge spildte væsker til sig som en svamp? Så ser du de første tydelige tegn på at dit gulv trænger til en grundig gulvafslibning. Og så bør du kontakte din lokale gulvmand og få en sådan sat i stand.

Hvordan sliber man et gulv?

Når en professionel gulvmand står for at skulle foretage en gulvafslibning, vil han først vurdere gulvets tilstand og beskaffenhed, skadernes omfang samt tykkelsen på træværket. På den måde undgår han at slibe mere af end højst nødvendigt, og vil stadig kunne opnå et flot resultat.

Dette betyder, at du maksimerer antallet af gulvafslibninger, dit gulv vil kunne tåle i løbet af sin levetid. Og da det som oftest er i den øverste millimeter af træværkets overflade at de mest skæmmende skønhedspletter sidder, er det i langt de fleste tilfælde fuldt ud tilstrækkeligt at fjerne denne mængde gulv.

Selve gulvafslibningen foregår ved at en slibemaskine køres hen over gulvet i langsomme og jævne bevægelser. Maskinen er forsynet med en slibe rondel, på hvilken et stykke sandpapir er monteret. Slibe rondellen roterer i det vandrette plan, og en gulvafslibning er således en del mere skånsom end en gulvafhøvling, hvor gulvets overflade ”skrælles” bort ved hjælp af skarpe knive på en valse.

Først slibes gulvet med groft, og dernæst med fint, sandpapir. Efter selve slibe arbejdet er gulvet flere toner lysere, frit for misfarvninger og småskrammer, og parat til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling. Her kan du vælge imellem en af de forseglende som for eksempel lak, fernis eller maling, eller en ikke forseglende så som sæbe eller olie.

Du kan læse mere om gulvafslibning, og få et godt tilbud, på Gulvkanonen.dk