Et stenhuggeri laver ofte gravsten

09 February 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Med tanke på sådan noget som et stenhuggeri så tænker man måske på sådan noget, hvor man ser fanger med hakker, hvor de iført deres stribede fangedragter er ved at hugge store sten til mindre sten og grus.

Det er ikke sådan, det foregår med moderne stenhuggeri, for et af deres ekspertiseområder er specielt, at de kan lave gravstene.

Når man står med et dødsfald, så tænker man måske ikke så meget over, at der er mange instanser, der skal indover: advokat, bedemand og sådan set også et stenhuggeri, hvis man ønsker at have en gravsten eller en plade i plænen til vedkommende.

Det er alt sammen nogle foranstaltninger, som der skal være styr på, men det er således ikke altid nødvendigt at have et stenhuggeri indover.

Der er jo nogle, der vælger, at vedkommende skal begraves på de ukendtes grav, hvor der så ikke er gravsten eller lignende til.

Stenhuggeriet kan lave en flot gravsten til dig

Måske har man bare ikke råd til sådan en gravsten, for den kan godt være dyr at få lavet, men det er jo så også en af de sidste gaver, man giver til afdøde, og når den først er betalt, så ligger den der jo.

Derfor er det også smart, at man skriver et testamente, inden man dør, så man kan vise, hvad man ønsker at have som minde over en – og eventuelt også efterlade penge til det, så de efterladte ikke skal spekulere på den slags.

Man kan skelne mellem en gravsten, som er den slags, de fleste kender, som står oprejst det meste af tiden eller er lagt ovenpå jorden.

Der findes også en plade i plæne, som er nedsat i jorden over, hvor vedkommende er begravet.

Begge disse ting skal dog fornys, så det er ikke helt rigtigt med, at man ikke skal betale for gravstenen igen; for når den er købt og lavet, så er den der, men at forny gravstedet koster penge.

More articles