Essentielle og æteriske olier – find dem online

25 november 2019
Astrid Pedersen

editorial

Måske er du stødt på en hylde fyldt med små flasker og etiketten ”æteriske olier” nede i din lokale helsekost butik, og har spekuleret over, hvad det mon er. I det følgende kan du læse mere om hvorledes man bruger disse utroligt koncentrerede og velduftende olier.

Hvad bruger man æteriske olier til?

Hvis du nogen sinde har været i sauna, mens der har været afholdt saunagus, har du været vidne til en af anvendelserne for æteriske eller essentielle olier. Gus mesteren vil fortynde olierne i vand, hvorpå han eller hun vil smide vandet direkte på de varme saunasten. Når gus mesteren herefter vifter med sit håndklæde, vil en fortryllende duft af appelsin, roser, geranium, bergamot, citrongræs, enebær, eller måske lavendel brede sig i saunaen.

Visse olier anvendes til dette formål i kraft af deres bedårende duft – for eksempel roser eller lavendel – hvor andre kan have en slimløsende effekt, og dermed virke lindrende på forkølelse eller influenza. Det drejer sig om olier så som pebermynte, mentol eller eukalyptus, og til en vis grad enebær eller stjerne anis. Æteriske olier anvendes også til fremstilling af eksempelvis duftlys, og tilsættes ofte i cremer og lotions for at give disse en mild og indbydende duft. Hvis du ejer en håndcreme, som får dine hænder til at dufte blidt af lavendel, er denne højst sandsynligt tilsat lavendel olie.

Hvor finder jeg gode æteriske olier?

Hvis du leder efter æteriske og essentielle olier af høj kvalitet, kan du finde dem i den online shop på veracura.dk. Olierne, som indgår i Veracuras sortiment, stammer fra den danske producent Nardos. Nardos er kendt for sine høje standarder når det gælder såvel kvaliteten af råvarerne som fremstillings metoderne. Du er derfor sikker på at få de mest udsøgte produkter, når du køber dine olier hos veracura.dk

Flere Nyheder