Cheesecake for enhver smag

10 August 2020
Søren Black

editorial

Genial opfindelse i mange varianter

Den lækre cheesecake, som tidligere blev kaldt ostekage herhjemme, er en rigtig lækker delikatesse, du med fordel kan servere for dine gæster, da den nemt kan laves i god tid. Kagen består af frisk ost, æg og sukker. Og så har den oftest en sprød kiksebund lavet af Digestive kiks og er desuden toppet med bær eller frugtgele.

Kagen kan både laves i en bagt og en ubagt version og stammer oprindelig fra oldtidens Grækenland.  Sagnet siger, at den blev serveret i forbindelse med de Olympiske Lege. Fra Grækenland har kagen spredt sig, så den i dag findes på næsten enhver cafe eller konditori. Kagens popularitet skyldes nok, at den er en virkelig genial opfindelse, der kan fås i mange lækre varianter. Dermed findes der næsten en cheesecake til enhver smag.

Bailey, chokolade eller risalamande

Som nævnt findes der næsten altid en cheesecake på menukortet hos din nærmeste cafe. Men du kan altså også nemt lave din egen cheesecake hjemme i køkkenet. Her kan du med fordel starte med at kigge i online kogebogen Alletiders Kogebog.

Her finder du forskellige ostekager med blandt andet Bailey, hvid chokolade eller risalamande. Dette online forum indeholder nemlig over 40 forskellige opskrifter på en lækker cheesecake, som alle er afprøvet af bagelystne danskere.

Dansk eller amerikansk version

Kigger du i en dansk kogebog, vil du nok opdage, at de fleste opskrifter på cheesecake laves med husblas. På denne måde sparer du tiden i ovnen, da kagen bare skal stå at trække efter den er færdig.

Har du et anstrengt forhold til husblas, kan du også vælge den version, som Amerikanerne plejer at benytte. Her er der ingen husblas. Til gengæld har kagen været en tur i ovnen, hvilket giver den en mere fast konsistens. Hvad der smager bedst deler vandene. Men begge typer cheesecake er utrolig nemme at frembringe, når bare du følger en af de mange opskrifter på Alletiders Kogebog.

More articles