Bekæmp stress og spændinger med massage

21 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du slås med dårlig ryg, smerter i nakke og i skuldre samt spændinger over lænden i det daglige skyldes det højst sandsynligt en uhensigtsmæssig arbejdsstilling eller mange gentagne bevægelser. Du bør sørge for at variere din stilling, få masser af motion – og en god massage i ny og næ.

Hvad sker der ved en god massage?

En massage kan være godgørende for din krop og for dit sind på rigtig mange niveauer. Alene det at være i hænderne på en professionel og omsorgsfuld behandler vækker en følelse af varme og tillid i os som får os til at slappe af. En god massage kan være en times frirum midt i en stresset og hektisk hverdag. Og alene bevidstheden herom kan få selv den mest fortravlede massage klient til at skrue ned for tempoet i det øjeblik han eller hun lægger sig til rette på briksen.

Dernæst kommer hudkontakten. Når massøren berører klientens krop med sine bare hænder skabes en forbindelse som udløser endorfiner, dopamin og oxytocin. Disse signal stoffer er også kendt som kroppens egne lykkepiller. De virker nemlig beroligende på det sympatiske nervesystem og giver dette en velfortjent pause. Kroppens stress reaktioner nulstilles hvilket betyder at symptomer på stress holdes i ave. Derfor kan massage sagtens være et kærkomment supplement til en behandling mod stress.

Når massøren ælter de trætte og spændte muskler vil blod gennemstrømningen i disse forbedres. Dette betyder at kroppen hurtigt kan bortskaffe de affalds stoffer som måtte have ophobet sig i musklerne. Myoser og spændinger løsnes op i og med at muskel vævet blødgøres. Du opnår en bedre smidighed og bevægelighed, og bliver samtidig fri for de smerter som disse spædninger måtte have påført dig.

Hvis du leder efter en dygtig massør i det midtjyske kan du med fordel kontakte Kiropraktoren i Hammel via hjemmesiden https://kiropraktoren-hammel.dk/ 

More articles