Kom ud af pilleafhængigheden med et ophold på misbrugscenter

14 January 2019
Astrid Pedersen

editorial

Afhængighed og misbrug af receptpligtig medicin er et problem i stigning på vore breddegrader. Der er især fokus på beroligende medicin så som benzodiazepam, og muskel afslappende, smertestillende medicin, hvis virkningsstof er de såkaldte opioider.

Disse udskrives i højere grad end opiater som for eksempel morfin, men er mindst lige så afhængighedsskabende. Opioider udskrives især imod kroniske smerter, men da de kun fjerner symptomerne – og ikke de underliggende problemer – vil man som patient være nødt til at tage den smertestillende medicin på daglig basis for at holde smerterne fra døren. Kroppens tolerance over for den receptpligtige medicin vil med regelmæssig brug gennem længere tid øges, således at man får brug for mere og mere medicin for at holde smerterne nede.

Selv om det fysiske behov skulle forsvinde – for eksempel i forbindelse med en operation, som fjerner smerterne – kan den psykiske afhængighed være lige så vanskelig at slippe. Og en kold tyrker oven på et opioid kan medføre lidelser, som er meget lig dem, man får i forbindelse med heroin afgiftning.

Få hjælp til afvænning af pille afhængighed på et misbrugscenter

Det kan på det kraftigste tilrådes, at du søger hjælp på et professionelt misbrugscenter, skulle du lide af et misbrug. Hvis du føler, at du skal bruge de smertestillende piller hver dag uden at du egentlig har smerter, eller at du ikke kan leve uden den beroligende medicin, er det sikre tegn på, at du er ude i et misbrug.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp og vejledning til, hvad du bør foretage dig i de indledende faster af din afvænning. Behandlingscenter Stien tilbyder der ud over terapi baserede behandlingsforløb, hvor du indlogeres på behandlingscenteret og gennem femuger lærer at leve uden de afhængighedsskabende stoffer. Du kan kontakte de dygtige misbrugsbehandlere og konsulenter via hjemmesiden behandlignscenter-stien.dk, hvor du også kan læse mere om selve behandlingen.

More articles