Forskellige typer af alkoholikere

06 January 2019
Lykke Holzmann Søby

editorial

Der findes flere forskellige typer af folk med et misbrug der søger alkoholbehandling. Hver eneste person er anderledes, og selv om der er ligheder mellem forskellige grupper af mennesker kan man ikke putte os alle i den samme kasse. det samme gælder for folk med et alkoholmisbrug – man ved dog at der findes forskellige undertyper af alkoholikere.

Disse undertyper er kategorier baseret på individets alder og alvoren af ​​deres alkoholisme. De er ikke ment som diagnoser der skal afgøre, om nogen lider af alkoholisme. I stedet er de er de beregnet til at vise hyppigheden af ​​alkoholisme i forskellige grupper af mennesker. Uanset alder, status eller familie kan alkoholisme skabe langsigtede problemer, der skader dit helbred og forhold, uanset subtype.

Ung voksen subtype

På trods af stereotypen er størstedelen af ​​dem, der passer til en af ​​de fem typer alkoholikere, unge. Det er fastslået, at omkring 31,5% af dem der drikker for meget, falder ind under kategorien unge voksne. Disse er ikke nødvendigvis unge mennesker, der lider af tidligere eller sammenfaldende lidelser. Disse er gymnasie og universitetsstuderende, der fester og bruger tid sammen med venner. Nogle af disse personer er måske lige begyndt at drikke. Andre kunne have gjort det i et par år. Hvad de har til fælles, er imidlertid, at de sjældent søger alkoholbehandling.

Ung antisocial

Omkring 21% af alkoholikere, er unge antisociale. Denne undertype er i gennemsnit 26 år gammel. Over 50% af dem har en diagnosticeret antisocial personlighedsforstyrrelse, deraf navnet. At drikke i denne undertype er ikke en social begivenhed. For dem handler det i højere grad om ikke at kunne overskue de problemer, de står overfor.

Funktionel undertype

Funktionelle alkoholikere udgør 19,5% af alkoholikere, og tilhører den gruppe, der har job og relationer. De har en tendens til at have højere uddannelse og indkomst end de andre typer. Det er folk som andre ser op til. Men mens de er “funktionelle” på en måde, lider de stadig af afhængighed.

Ligegyldigt hvilken type man er, er der ingen skam i at søge alkoholbehandling.

More articles