Få lavet en TV-inspektion af din del af kloakken

08 July 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Begynder der at lugte af kloak på din grund, og er du vil ikke være i tvivl om, at det er det, eller løber vandet langsommere ned, eller er din kloak stoppet og flyder der kloakvand op på din grund? Ja, så kan det være nødvendigt at få en autoriseret kloakmester til at komme og lave en TV inspektion.

Det kunne f.eks. være en TV inspektion i Nørager. Det er ikke noget du selv må rode med, men skal have en autoriseret kloakmester til at foretage.Husk at sikre dig at kloakmesteren er autoriseret. En TV inspektion foregår ved at kloakmesteren sender en tynd ledning med et kamera ned i din kloak for at finde ud af hvad problemet er. Efterfølgende vil han ringe til dig, hvis han finder problemer og fortælle dig hvad det vil koste at udbedre, så du ikke kommer hjem til en uventet høj regning. Husk at det er din pligt at sikre at din del af kloakken fungere optimalt.

Derfor er kloakken så vigtigt

En velfungerende kloak er en vigtig forudsætning for vores almene sundhed. De fleste anser vores kloak som en selvfølgelighed, men i realiteten er den kun omkring 150 år siden og vi har endnu ikke fået alle huse tilkoblet. Det er især ydreområderne der i dag mangler og det har i stedet ofte en samletank som de får tømt med jævne mellemrum af en kloakmester.

Før vores nuværende kloaksystem, kørte der mænd rundt i hestevogne og hentede spande med f.eks. afføring og køkkenaffald. Det var mænd det var en god ide at holde sig gode venner med, for ellers kunne de finde på at spilde når de hentede spanden.

I København kørte hestevognen ud til Amager og afleverede indholdet af spandende. Det var der Amager fik sit øgenavn “lorteøen”. Efterfølgende kunne områdets bønder hente gødning til deres marker.

More articles