Få malet din bolig

04 January 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Når man flytter, er det som regel en anledning til at få malet samtidig. Det skyldes blandt andet, at det er nemmere at vaske ned og dække af og få malet, når man ikke skal flytte rundt på møblerne samtidig. De fleste har på et eller andet tidspunkt selv prøvet at male.

Det kan være deres egen bolig eller også har de hjulpet et familiemedlem eller en god ven. Derfor ved de fleste også at selvom man sagtens selv kan male, så er det et hårdt og ikke mindst tidskrævende. Et alternativ er at få en professionel til at male boligen. Det kunne f.eks. være https://malernaestved.dk/.

image

Vælg en miljøvenlig maling

Uanset om du selv maler eller om du vælger at få en maler til at male, er det en god ide at sikre at du får en miljøvenlig maling. I dag hvor der er mere fokus og viden omkring, hvor vigtigt det er at passe på miljøet og ens boligs indemiljø, er det vigtigt at vælge en maling der er skånsomt. Samtidig er malingen i dag mindst lige så god som den maling der er knap så miljøvenlig og godt for indeklimaet. Hvis din bolig ikke har et godt indeklima, risikere du at få hovedpine, åndedrags og vejrtrækningsbesvær.

Skal du male udenfor og er det træ der skal males. Det kan f.eks. være en terrasse, et stakit eller dit sommerhus kan du vælge at male med både olie eller vandbaseret maling. Er det tidligere malet med oliemaling, kan du vælge den mere miljøvenlige løsning vandbaseret maling, men er det første gang at træværket males anbefales oliebaseret maling, da det yder bedst beskyttelse mod vind og vejr. 

Du kan også vælge det populære kalkmaling, som kan bruges på stort set alle overflader. Fra træ til metal eller jern. Det er nemt at bruge og tørre hurtigt.

More articles