Dit første skridt mod et liv uden misbrug

26 February 2022
Marie Pedersen

editorial

Professionelt behandlingscenter i Sønderjylland

Behandlingscenter STIEN har eksisteret siden 2006, og har siden dengang hjulpet utallige mennesker, med at komme igennem nogle af deres livs største udfordringer. Størstedelen af de, som henvender sig, har mistet både troen og håbet på, at deres liv har andet at byde på, end smerte og ensomhed. Også følelsen af at fejle og svigte igen og igen ses ofte hos misbrugere. Mange opgiver efterhånden håbet, om nogensinde at få et godt liv igen.

STIEN tilbyder en helhedsorienteret indsats, i form af et skræddersyet forløb, som tager udgangspunkt i den enkelte persons behov og ressourcer. Ved hjælp af kendte og anerkendte metoder inden for misbrugsbehandling, hjælper personalet på STIEN med afrusning og abstinensbehandling. Alle forløb er anonyme, og der bliver værnet om den enkeltes diskretion.

Et forløb hos STIEN er døgnbehandling, og man får sit eget værelse i trygge rammer. STIEN ligger i naturskønne omgivelser, og der er rig mulighed for både at færdes i de omkringliggende skovområder, samt tilbringe tid i indbydende, hjemligt indrettede lokaler.

Misbrugscenter

Kompetente behandlere

Behandlerteamet på STIEN består af en læge, psykiater, sygeplejersker og socialrådgivere. Derudover er der en række specialiserede terapeuter, som hver arbejder inden for områder som misbrug, følelseshåndtering og familieliv. Der er personale på STIEN døgnet rundt. Alle medarbejdere er engagerede og erfarne. Der benyttes kendte og anerkendte behandlingsmetoder, herunder den ACT-terapeutiske metode, 12-trins modellen og Gorski tilbagefaldsterapi. Derudover anvendes NADA-akupunktur, mindfulness og ADL-metoden (Almindelig Daglig Livsmestring). Hver enkelt forløb tilrettelægges ud fra de metoder, som personalet vurderer vil have bedst indflydelse på den enkelte. På STIEN er fokus på det hele menneske. Afvænning er så meget mere end at slippe stofferne. Det handler også om personlig udvikling, og om at få bygget en værktøjskasse fyldt med metoder, der hjælper én til at blive ved med at kæmpe for et liv uden stoffer.

More articles