Lær ølbrygningens ædle kunst

23 januar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Flere og flere får lyst til selv at kaste sig ud i at prøve at brygge deres egen øl. Det skyldes blandt andet de mange nye spændende microbryggerier, der kommet frem og som har vist danskerne, at øl er langt mere end blot en Tuborg eller en Carlsberg. Har du lyst til at prøve ølbrygning, kan du starte med et startskit. 

Senere når du har fundet ud af om det er en hobby du har lyst til at forsætte med, kan du begynde at overveje at investere i et brygudstyr. Du kan med fordel søge råd og vejledning.

brygudstyr

Lær at brygge øl på et ølkursus

Der er flere måder at lære at brygge øl. Du kan vælge at kaste dig ud i det og lære af dine fejl og succeser. Du kan vælge at læse dig til hvordan man brygger øl. Husk der er forskel på om du vil brygge en lys nordisk øl eller en mørk bayersk. Du har også mulighed for lære ølbryggeriets ædle kunst via YouTube, hvor der er et utal af videoer. 

Sidst men ikke mindst kan du vælge at tage et ølkursus. På en eftermiddag kan du lære hvordan du brygger en god basis øl. Husk at arrangere at du bliver hentet for som regel får man den øl man har lært at brygge med hjem og det er noget upraktisk at have 20 liter med i bussen.

Når du skal servere din hjemmebryggede øl, så glem ikke at have de rigtige glas, som passer til den øl du har brygget. Det skal derudover være glas som er rene. Er der rester af sæbe, vil øllen ikke skumme på samme måde og har du valgt den forkerte type glas vil du opleve at øllens smags nuancer ikke kommer frem, som hvis du har valgt det rigtige glas.

Flere Nyheder