Lær at låne penge fornuftigt

Hvis du har brug for at låne penge. Uanset om det er via en traditionel bank eller en online bank, er det en god ide at forberede dig inden. Det kan ikke alene spare dig for mange penge, men også mindske risikoen for at du ikke kan betale lånet tilbage. Det kan være dyrt at misvedligeholde et lån. Ikke alene økonomisk, men også personligt. Lån penge, men tænk dig om først.

Få overblik over din økonomi

Start med at få overblik over din økonomi. Hvad har du af indtægter og hvad har du af udgifter. Har du flere lån, kan du overveje om det kan betale sig at låne flere penge og betale de gamle lån ud. Det kan ofte godt betale sig at have et stort lån, i stedet for mange små. De penge du sparer på afdrag, kan du istedet bruge på at betale af på dit nye lån. 

Læg et budget og husk at være realistisk. Der skal være en post til uforudsigelige udgifter og der skal være en til lidt sjov. Det bliver surt og uholdbart ikke at have penge til at mødes med ens venner i længere tid og du vil derfor risikere ikke at kunne overholde dine forpligtigelser. 

Søg mere en et lån

Husk at søge mere end et lån. Hvad enten det er hos en online bank eller en traditionel bank, er det vigtigt at huske at en bank er en forretning, som alle andre og derfor er det muligt at forhandle. Du vil jo heller aldrig købe et køleskab uden at tjekke prisen i flere butikker. Det er samme adfærd du skal have, når du låner penge. Få flere banker til at give dig et tilbud og find det af tilbudene, der er bedst. Du kan også prøve at forhandle dig til bedre betingelser.