Lad din frisør forestå klip og farve

Hvis du ikke er tilfreds med din naturlige hårfarve, eller har brug for at friske denne lidt op med ekstra spil eller reflekser, kan du med fordel opsøge din lokale frisør.

Kan jeg ikke bare selv farve mit hår derhjemme?

Mange kvinder vælger selv at farve deres hår ved hjælp af produkter, som kan købes i supermarkedet eller hos materialisten. Denne metode giver i bedste fald et temmelig unaturligt udseende resultat, hvor håret kommer til at ligne en farvet hjelm.

I værste fald kan hårfarven ødelægge såvel hår som hovedbund. Hårfarve til hjemmebrug, som ukritisk langes over disken i den almene handel, kan være en rigtig kras omgang for dit hår og for din hud. Du kan for eksempel være allergisk over for de kemiske stoffer i farven, og således udvikle kontakt allergi – med hårtab og grimt udslæt eller væskende sår i hovedbunden til følge.

Hårfarve produktet kan ætse de enkelte hårstrå, således at håret bliver tørt og filt agtigt. Et hår, som er ødelagt af hårfarve eller afblegnings produkter vil have tendens til tørre ud og til at spalte i spidserne, hvilket får det til at synes glansløst og slidt. Samtidig vil håret nemmere knække, således at det aldrig bliver rigtig langt, men der imod tyndt og nærmest gennemsigtigt i længderne.

Du kan også risikere, at dit hår får en helt anden farve, end der er angivet på pakken. Dette gælder især hvis dit hår i forvejen er afbleget eller farvet, eller hvis det er bleget af sol eller af klor og saltvand lige efter en ferie.

Få hjælp til farvning af hår hos din frisør i Valby

Alt i alt bør du ikke forsøge dig med at farve håret på egen hånd. Dette er en opgave for en erfaren frisør, som kan vurdere, hvad dit hår kan tåle. Du kan bestille tid til farvning af hår hos frisør Capaldi på capaldi.dk