Du kan følge din pakke fra afsendelse til levering

10 april 2020
Anders Lundtang Hansen
Du kan følge din pakke fra afsendelse til levering

Det er faktisk ikke så mange år, man skal tilbage, før man levede i en tid, hvor man afsendte en pakke, og så håbede man ellers bare, at den nåede frem i nogenlunde god tid og ikke tog for lang tid.

De fleste vidste først, om pakken var kommet frem, når de fik en opringning fra modtageren om, at den var kommet frem.

Var man meget utålmodig, så kunne man ringe til postkontoret og eventuelt finde frem til ens præcise pakkenummer, men ofte risikerede man, at oplysningerne ikke var korrekt opdaterede, så man alligevel ikke fik det mest retvisende billede af forsendelsestiden.

Men bare nu om dage, hvis man vælger send pakke med Postnord, så kan man næsten føle, at man elektronisk overvåger ens pakke, hvor den er nået til i processen – og det hele gør man fra mageligheden hjemmefra.

For næsten lige så snart man har sagt farvel til pakke og ikke længere har den i syne, så kan man tage hjem og spore, hvor langt den er kommet i procesforløbet.

Selvfølgelig vil den så ikke være nået så langt, men så kan man da se, at den er kommet ind i systemet. Det er det såkaldte track and trace-system, hvor man kan slå op til hver en tid på døgnet, hvor ens pakke er nået til.

Dette kan være alt fra afhentning det givne sted, den skulle samles op, hvis man ikke gav den i favnen på et bud med det samme.

Så er den måske landet hos det lokale postkontor; senere bliver det sendt videre til hovedkontoret, hvor pakken bliver sorteret efter, hvor i landet – eller udlandet – den skal hen.

Dernæst bliver den måske leveret ved et andet postkontor, der så omdeler pakker i lokalområdet, eller også bliver pakken placeret et sted, hvor modtageren så skal hente den.

Dog er der stadig et lighedspunkt med de gamle dage, for man er først helt sikker på, at leveringen er nået frem, når man får det bekræftet af modtageren.

Flere Nyheder